Στρατηγική social media για επιχειρησεις (GUIDE)

2019-03-12T13:29:07+00:00 March 12th, 2019|

Ανάπτυξη στρατηγικής μάρκετινγκ στα Social Media

Η δημιουργία μιας αποτελεσματικής στρατηγικής μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων για το 2019 θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση που είτε δεν έχει στρατηγική είτε δεν έχει αφιερώσει χρόνο για να ενημερώσει μια υπάρχουσα. Ενώ μερικοί μπορεί να αισθάνονται ότι μια υπάρχουσα στρατηγική θα είναι αρκετή, το 2018 ήταν ένα έτος σταθερών εξελίξεων και αλλαγών στην αγορά που άφησε πολλές στρατηγικές ξεπερασμένες και χρειάζονται ανανέωση.

Δημιουργήσαμε ένα περίγραμμα των βημάτων για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης το οποίο μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να ευδοκιμήσει το 2019.

Ξεκινήστε με σαφείς στόχους

Όλα αρχίζουν με τον καθορισμό των στόχων που θέλετε να πετύχετε. Η σύστασή μας είναι να εστιάσετε πρώτα στις μεγαλύτερες προκλήσεις και στον κύριο σκοπό της χρήσης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ως επιχείρηση. Για μερικούς, πρόκειται για την αύξηση του αριθμού των οπαδών σε συγκεκριμένα δίκτυα, ενώ για άλλους ο στόχος μπορεί να επικεντρωθεί στο να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης. Όποιος και αν είναι ο στόχος ή οι στόχοι που τίθενται, βεβαιωθείτε ότι είναι εφικτός, λογικός και προσιτός. Οι πολύ μεγάλοι στόχοι πρέπει να κατανεμηθούν σε μικρότερα τμήματα έτσι ώστε να μπορούν να επιτευχθούν αποτελεσματικά.

Εκτελέστε διεξοδική έρευνα

Τα δημογραφικά στοιχεία είναι ένα σπουδαίο σημείο εκκίνησης για έρευνα και συλλογή πληροφοριών σχετικά με το κοινό-στόχο, που στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε για να διαμορφώσετε μια στρατηγική. Ορισμένες πλατφόρμες θα είναι πιο αποτελεσματικές με βάση το δημογραφικό στόχο, όπως για παραδειγμα το Instagram που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα κάτω των 30.

Κρίσιμες μετρήσεις

Μαζί με την έρευνα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνεχής ανάλυση για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας οποιασδήποτε εκστρατείας αλλά και της συνολικής στρατηγικής. Αυτό ξεκινά με την κατανόηση των μετρήσεων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της προόδου. Αφιερώστε χρόνο να εξερευνήσετε τα εργαλεία ανάλυσης και αναφοράς, για να κατανοήσετε πλήρως τι πήγε καλά, τι όχι και πως αλληλεπιδρούν οι χρήστες, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε εάν αυτό που κάνετε είναι όχι μόνο αποτελεσματικό αλλά και αν σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας.

Αναλύστε τον ανταγωνισμό

Για να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή στρατηγική, είναι σημαντικό να κατανοήσετε επίσης τι κάνει ο ανταγωνισμός, ώστε να κατανοήσετε τι λειτουργεί για αυτούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ιδέα του δανεισμού για έννοιες μπορεί να είναι χρήσιμη, ενώ σε άλλες μπορεί να είναι καλύτερη στρατηγική να ξεχωρίσετε χρησιμοποιώντας διαφορετική προσέγγιση.

Αποφασίστε σχετικά με θέματα περιεχομένου

Η δημιουργία περιεχομένου δεν είναι εύκολη και γι ‘αυτό υπάρχουν τόσα πολλά άρθρα που συζητούν τις συνήθειες των αποτελεσματικών δημιουργών περιεχομένου , τον καλύτερο τύπο περιεχομένου για μια πλατφόρμα, τρόπους βελτίωσης των φωτογραφιών Instagram και άλλα συναφή. Μια από τις καλύτερες συμβουλές για οποιοδήποτε τύπο περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα είναι η επικαιρότητα.

Αναζητήστε με συνέπεια 

Ενώ αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά λογικό, είναι συχνά ξεχασμένο. Ακόμα και οι καλύτερες στρατηγικές αποτυγχάνουν απλός και μόνο επειδή οι επιθυμίες και οι ανάγκες των πελατών συνεχώς αλλάζουν.

XCLUSIVE.GR
google certification
matterport greece

Phone: 210 3002723