Τι σημαίνει SEO FRIENDLY

2018-12-05T13:03:30+00:00 December 5th, 2018|

Τι σημαίνει SEO FRIENDLY

Πολλές φορές ακούτε τον όρο “φιλική ιστοσελίδα SEO” αλλά τι σημαίνει αυτό πραγματικά και γιατί το χρειάζεστε; Πώς μπορεί μια ιστοσελίδα φιλική προς SEO να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί;

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι μια ιστοσελίδα είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης;

Μια ιστοσελίδα φιλική προς SEO έχει ειδικές διαμορφώσεις και χαρακτηριστικά ώστε να είναι εύκολο για τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν (να διαβάσουν) την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μιας ιστοσελίδας φιλικής προς το SEO είναι:

# 1 – Τίτλοι και περιγραφές για όλες τις σελίδες

Κάθε σελίδα της ιστοσελίδας (συμπεριλαμβανομένης της αρχικής σελίδας) έχει έναν μοναδικό τίτλο και περιγραφή. Οι τίτλοι είναι μεταξύ 60-65 χαρακτήρων και οι περιγραφές είναι μέχρι 160 χαρακτήρες. Οι τίτλοι και οι περιγραφές πρέπει να περιγράφουν με ακρίβεια το αντικείμενο της σελίδας.

# 2 – Καλά διαμορφωμένες διευθύνσεις URL

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι (αυτή είναι η διεύθυνση URL μιας ιστοσελίδας) είναι περιγραφικοί, με μικρά γράμματα και χωρίζονται μόνο με παύλες.

# 3- Γρήγορη φόρτωση ιστοσελίδας

Ούτε οι χρήστες ούτε οι μηχανές αναζήτησης θέλουν ιστοσελίδες με αργούς ρυθμούς φόρτωσης. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες γρήγορης φόρτωσης είναι φιλικές προς το SEO (που σημαίνει ότι έχουν ένα πλεονέκτημα στην κατάταξη σε σχέση με ιστοσελίδες που είναι πιο αργές) και δημιουργούν περισσότερες αλληλεπιδράσεις (πωλήσεις, εγγραφές σε ενημερωτικά δελτία, επικοινωνία κλπ).

 # 4 – Έχει μοναδικό περιεχόμενο

Το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα πρέπει να είναι μοναδικό και χρήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι φιλική προς το SEO εάν έχει περιεχόμενο αντιγραμμένο από άλλους δικτυακούς τόπους.

# 5 – Περιλαμβάνει βελτιστοποιημένες  εικόνες 

Οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν το κείμενο, όμως οι εικόνες  καθιστούν το περιεχόμενό σας πιο ελκυστικό. Κάθε εικόνα που ανεβάζετε θα πρέπει να έχει βελτιστοποιηθεί (συμπίεση μεγέθους) και στην συνέχεια να ορίσετε ένα όνομα αρχείου εικόνας  και ένα ALT TEXT.

Συμπέρασμα

Μια φιλική ιστοσελίδα προς το SEO έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τι ακριβώς αφορά αυτή η ιστοσελίδα και έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες για καλύτερη και πιο στοχοθετημένη οργανική ανεύρεση στις μηχανές αναζήτησης.

XCLUSIVE.GR
google certification
matterport greece

Phone: 210 3002723